Vår & Sommarmeny

Sommar-meny

Förrätt

Kammussla med grillade grönsaker, parmesan- och tryffelkräm

  • Due Bianco, Gianni Tessari, Veneto, Italien 550:- /flaskan

Huvudrätt

Halstrad havskatt med skaldjursquenell, tomatbuljong, primörer och dillslungad potatis

  • Albariño Abadia San Campio, Terras Gauda, Rías Baxías, Spanien 650:- /flaskan

Dessert

Vit chokladmousse med hallonsorbet och salt kolasås

  • L´or de Vignelaure Sauvignon Blanc, Provence 85:- / glaset

770:-

Förrätt

Rimmat lättrökt ankbröst med sparrissallad, rostad hasselnöt och portvinssirap

  • Weissburgunder, Bürklin-Wolf, Pfaltz, Tyskland 750:- /flaskan (vitt)
  • Pinot Noir, Gianni Tessari, Veneto, Italien 550 :- / flaskan (rött)

Huvudrätt

Halstrad röding med grillad spetskål och gräddkokta vårmurklor

  • Godello, Gargalo, Monterrei, Spanien 660:- /flaskan

Dessert

Champagnesorbet

  • Moscato d´Asti Canelli, L´Armagnia, Piemonte, Italien 85:- / glaset

765:-

Förrätt

Vit sparris med beurre blanc och forellrom

  • Scheurebe, Wagner-Stempel, Rheinhessen, Tyskland 560:- /flaskan

Huvudrätt

Grillad kalventrecôte med ramslökssmör, primörer och vitvinssky

  • Barbera d´Alba Froi, Massimo Rivetti, Piemonte, Italien 560:- /flaskan

Dessert

Bakade rabarber med vaniljglass och krokant

  • Wachenheimer Riesling Auslese, Bürklin-Wolf, Tyskland 95: - /glaset

780:-

Förrätt

Sotad tonfisk med syrade tomater, basilika, gruyère-ost och rostade pinjenötter

  • Grüner Veltliner Messwein, Stift Göttweig, Kremstal, Österrike 560:- /flaskan

Huvudrätt

Örtmarinerat lammrack med bakad vårlök, örtsky och rostad färskpotatis

  • Le Page de Vignelaure Cabernet/Merlot, Ch. Vignelaure, Provence, Frankrike 550:- /flaskan

Dessert

Citronbavaroise med jordgubbskompott smaksatt med mynta

  • L´or de Vignelaure Sauvignon Blanc, Provence 85:- / glaset
  • Lanson Le White Sec, Champagne, 180:- / glaset

775:-

Förrätt

Nässelsoppa med pocherat ägg

  • Touraine Sauvignon Blanc, Domaine Alpha Loire, Frankrike 560:- /flaskan

Huvudrätt

Ljummen primörsallad med örtsås, bakad majrova och rostade pumpafrön

  • Touraine Sauvignon Blanc, Domaine Alpha Loire, Frankrike 560:- /flaskan
  • Petit Pittacum, Bodegas Pittacum, Bierzo, Spanien 550:- /flaskan (rött)

Dessert

Valfri från ovanstående menyer

600

Vårbuffé

  • Sparrissoppa
  • Grön bönsallad
  •  Tomatsallad
  •  kronärtsskocka med parmesan,
  •  svartpepparsotad tonfisk med syrlig tomat, basilika och oliver, 
  • skaldjurssallad,
  •  citronkyckling med rostad palsternacka, 
  • kalvrostbiff med rostad färskpotatis och primörer
  • Dessert: Vaniljpannacotta med rabarberkompott

650:-

625:-

Vår & Sommarmeny

Vi kommer ut med nya menyer till våren i mars 2025.