Vår & Sommarmeny

Sommar-meny

Förrätt

Pilgrimsmusslor med färsk sauterad kål & skaldjursemulsion

  • Laurent Miquel Chardonnay/Viognier 450:- /flaskan
  • Chablis anthalie & Gilles Févre, Frankrike 650:- /flaskan

Varmrätt

Ankbröst med tryffelrisotto & ljummen sparrissallad

  • Pino Noir, Gianni Tessari, Veneto, Italien 500:- /flaskan
  • Pinot Noir, Paracombe Winesm,Adelaide Hills, Australien 645:- /flaskan

Dessert

Vaniljkokta rabarber med vaniljglass

  • Carlin de Paolo Moscato d’Asti 90:- / glaset 760:-

760:-

Förrätt

Vitsparris med brynt smör-hollandaise & forellrom

  • Côte du Rhone Blanc, Domaine de la solitude, Frankrike 500:-
  • Leitz Magic Mountain Riesling, Rheingau, Tyskland 645:-

Varmrätt

Grillad kalvrygg med ramslökskräm, potatis och palsternacksterrine

  • Barbera D’alba Froi, Massimo Rivetti, Piemonte, Italien 500:- /flaskan
  • Domaine Santa Duc Côtes du Rhône, Les Quattre Terres, Frankrike 695:- /flaskan

Dessert

Passionfruktstarte med italiensk maräng och hallon

  • Eiswein Schmitt och Söhne, Rheinhessen, Tyskland, 100:- / glaset

770:-

Förrätt

Carpaccio på kalv med ramslökskräm & hyvlad wrångebäcksost

  • Pino Gris, Jules Muller, Alsace, Frankrike 620:- /flaskan
  • Pinot Noir, Paracombe Winesm, Adelaide Hills, Australien 645:- /flaskan

Varmrätt

Halstrad gös med färska betor, rostad lökbuljong & örtslungad färskpotatis

  • Sauvignon Blanc Vinconniere, Loire, Frankrike 460:- /flaskan
  • Jean – Marc Brocard, Chablis Sainte Claire, Frankrike 700:- / flaskan

Dessert

Vitchokladmousse portvinsjordgubbar

  • Quinta De La Rosa Ruby Resesrve, Port, Portugal 100: - /glaset

765:-

Förrätt

Tonfisk med sallad på oliver, parmesan, kapris, sardeller, vinägerkokt lök & krutonger

  • 100 Hills Riesling, Wittman, Rheinhessen, Tyskland 500:-
  • Pinot Grigio, Tenuta Sant Antonio, Veneto, Italien 620:-

Varmrätt

Lammfilé med rostad vitlökssky, ugnsbakade tomater och örter & potatiskaka

  • Le Page Vignelaure, Coteaux d’Aix en Provence, Frankrike 550:-
  • Monti Garbi Ripasso, Tenuta Sant Antonio, Italien 650:-

Dessert

Champagnesorbet med mandelflarn och färska bär

  • Carlin de Paolo Moscato d’Asti 90:- / glaset
  • Lanson Le White Sec, Champagne, 180:- / glaset

760:-

Förrätt

Tartar på hälleflundra med tryffel och dragon

  • Pino Gris, Jules Muller, Alsace, Frankrike 620:- /flaskan
  • Pinot Grigio, Tenuta Sant Antonio, Veneto, Italien 620:-

Varmrätt

Havskatt med gräddkokta nässlor, skaldjursbuljong & örtslungad färskpotatis

  • Paracombe Sauvignon Blanc, Adeleide Hills, Australien 630:-
  • Sancerre Sophie Bertin, Loire, Frankrike 700:-

Dessert

Flädersorbet med smultronsås

  • Carlin de Paolo Moscato d’Asti 90:- / glaset

755:-

Förrätt

Nässelsoppa med pocherat ägg

  • Paracombe Sauvignon Blanc, Adeleide Hills, Australien 630:-
  • Sancerre Sophie Bertin, Loire, Frankrike 700:-

Varmrätt

-Bakad färskkål med libbsticka, brynt citronsmör, grönsparris och belugalinser

  • Côte du Rhône Villages Réserve, Domaine de la Solitude, Rhône 500:- / 100:-

Dessert

  • Valfri dessert från ovanstående menyer

625:-

Vårbuffé

Kyckling gremolata

Foccacia med tapenade och färskost med örter

Blandad sallad

Tomatsallad med parmesan & örter
Risonisallad med räkor, fänkål

Tonfisk med sallad på oliver, parmesan, kapris, sardeller & vinägerkokt lök

Ankpastrami med rostade grönsaker & ramslök

Sparrissallad
Gazpacho & rödräka

Blandade betor med honung & rostade nötter
Rabarberkompott med vaniljkräm

650:-

625:-

Vår & Sommarmeny

Vi kommer ut med nya menyer till våren i mars 2025.