Höstmeny

Ej aktuella, nya höstmenyer kommer i september

Förrätt

Sechuanpepparstekt tonfisk med mangosalsa och sojaemulsion
/ Flaskan
  • 100 Hills Riesling, Wittmann, Tyskland 450:-
  • Grüner-Veltliner Masswein, Stift Göttweig, Kremstal, Österrike 490:-

Varmrätt

Grillad kalventrecôte med potatiskaka, portvinssky och jordärtskockskräm
/ Flaskan
  • Petites Jamelles Syrah, Pays d´Oc, Languedoc, Frankrike 445:-
  • Syrah Sélection Collines Rhodaninnes, Vincent Paris, Rhône, Frankrike 530:-

Dessert

Champagnesorbet med mandelflarn och färska bär
/ Glaset
  • Moscato d´Asti Canelli, Lármagnia, Piemonte, Italien 90:- /g

730:-

Förrätt

Rökt enbärsgravad rådjursstek med Karljohanssvampkräm, syrade grönsaker och friterad jordärtskocka
/ Flaskan
  • Pinot Gris Réserve, Jules Muller, Alsace, Frankrike 500:-
  • Beaujolais Moulin-a-Vent, Domaine Du Guéret, Bourgogne, Frankrike 490:-

Varmrätt

Halstrad rödingfile med skaldjurs-beurre blanc och höstgrönsaker
/ Flaskan
  • Verdicchio dei Castelli di Jesi Classico, Sartarelli 445:-
  • Le Fouleur Chardonnay, Fufouleur, Bourgogne, Frankrike 665:-

Dessert

Varma hjortron med vaniljglass
/ Glaset
  • Chateau Cabidos Gaston Phoebus Doux, Comte Toulasan, Frankrike 100:-

720:-

Förrätt

Forellrom med lagrad prästostkräm, fröknäcke och vinägerkokt lök
/ Flaskan
  • Vom Schiefer Riesling Trocken, Ansgar Clüsserath, Mosel Tyskland 490:-
  • Fiano di Avellino, Tenuta Scuotto, Kampanien, Italien 560:-

Varmrätt

Skreitorks med gräddkokt spetskål, skaldjursbuljong och friterad svartrot
/ Flaskan
  • Chablis Grand Calcaire Villages, Edouard Delaunay, Frankrike 660:-
  • Villa Burgundia Pinot Noir/Gamay, Dufouleur, Bourgogne, Frankrike 445:-

Dessert

Chokladbakelse fylld med vit och mörk chokladmousse serveras med halloncoulis och färska bär
/ Glaset
  • Tawny Port 20 YO, Quinta de la Rosa, Portugal 100:-

725:-

Förrätt

Löksoppa med bakad anklever
/ Flaskan
  • Sauvignon Blanc de la Vinconnière, Laurent Perraud, Loire, Frankrike 445:-
  • Sancerre du Carroir Perrin, Pierre Riffaud, Loire, Frankrike 700:-

Varmrätt

Hjortytterfilé med äpple, rökt sidfläsk, rostade rotfrukter, timjansky och mandelpotatispuré
/ Flaskan
  • Barbera d´Alba Piani, Pelissero, Piemonte, Italien 665:-
  • Chianti Classico Il Grigio, San Fleice, Toscana 550:-

Dessert

Nyponsoppa med vaniljbavaroise och mandelbiskvier
/ Glaset
  • Exquisite Trockenbeenauslese, Nittnaus, Burgenland, Österrike 95:-

715:-

Förrätt

Crème Ninon
/ Flaskan
  • Sauvignon Blanc de la Vinconnière, Laurent Perraud, Loire, Frankrike 445:-
  • Sancerre du Carroir Perrin, Pierre Riffaud, Loire, Frankrike 700:-

Varmrätt

Bakad blomkål med sellerikräm smaksatt med tryffel samt rostad sötpotatis och vitvinsbrässerad savojkål
/ Flaskan
  • Chardonnay Reserve, Nittnaus, Burgenland, Österrike 625:-
  • Villa Burgundia Pinot Noir/Gamay, Dufouleur, Bourgogne, Frankrike 445:-

Dessert

Valfri dessert från ovanstående menyer

600:-