Höstmeny

Förrätt

Kalvpastrami med karljohansvampkräm, syrad blomkål och hasselnötsvinägrett
/ Flaskan
  • Quinta de la Rosa DouRosa, Portugal 520:-

Varmrätt

Halstrad rödingfilé, skaldjursbuljong, potatispuré smaksatt med lagrad prästost och vitvinsbrässerad savojkål
/ Flaskan
  • Rudeles Albillo 23, Ribera del Duero, Spanien 500:-
  • Stadt-Krems Grüner Veltliner Reid Weinzierlberg, Kremstal, Österrike 650:-

Dessert

Tarte au citron med italiensk maräng och hallon
/ Glaset
  • Chateau Vignelaure L´Or de Vignelaure, Provence, Frankrike 100:- /g

760:-

Förrätt

Skaldjurssoppa med bakad gruyèreost och nybakat kuvertbröd
/ Flaskan
  • Nittnaus Chardonnay Réserve, Burgenland, Österrike 655:-
  • Quinta de la Rosa White Réserve, Douro, Portugal 655:-

Varmrätt

Ankbröst med jordärtskockskräm smaksatt med tryffel, portvinssky och höstgrönsaker
/ Flaskan
  • Gianni Tessari Pinot Noir, Italien 520:-
  • Villa Burgundia Gamay/Pinot Noir, Bourgogne, Frankrike 550:-

Dessert

Tarte Tatin med vaniljglass
/ Glaset
  • Dupont Givre de Glace, Normandi 110:-

760:-

Förrätt

Tonfisktartar med sesam, soja, lime och sallad på pak choi
/ Flaskan
  • Clüsserath Vom Schiefer Riesling, Mosel, Tyskland 625:-
  • Weingut Rings Riesling Estate Trocken, Pfalz, Tyskland 655:-

Varmrätt

Halstrad kungsfisk med fänkål, musselbuljong smaksatt med dill samt örtslungad potatis
/ Flaskan
  • Domaine Botti Saint-Véran, Bourgogne, Frankrike 585:-
  • Weingut Rings Riesling Estate Trocken, Pfalz, Tyskland 655:-

Dessert

Varma hjortron med bavaroise och mandelkaka
/ Glaset
  • Nittnaus Exquisite Beerenauslese, Burgenland, Österrike 100:-

765:-

Förrätt

Halstrade kammusslor, betor smaksatta med krondill och friterad svartrot
/ Flaskan
  • Pierre Riffault Sancerre, Loire, Frankrike 750:-
  • Laurent Perraud Vinconniere Sauvignon Blanc, Loire, Frankrike 500:-

Varmrätt

Hjortinnanlår med kantareller, rotfrukter, äpple och sauce veneur
/ Flaskan
  • Vincent Paris Crozes-Hermitage, Rhône, Frankrike 665:-
  • Chionetti Barbera d´Alba San Sebastiano, Piemonte, Italien 680:-

Dessert

Champagnesorbet med mandelflarn och bär
/ Glaset
  • L´armagnia Moscato d´Asti Canelli, Piemonte, Italien 90:-

770:-

Förrätt

Jordärtskocka med tryffelkräm, bakad lök samt friterad grönkål
/ Flaskan
  • Domaine Botti Saint-Véran, Bourgogne, Frankrike 655:-
  • Nittnaus Chardonnay Réserve, Burgenland, Österrike 655:-

Varmrätt

Bakad blomkål med karljohansvamp, ljummen äppelsallad samt timjansbuljong
/ Flaskan
  • Gianni Tessari Pinot Noir, Italien 520:-
  • Villa Burgundia Pinot Noir/Gamay, Dufouleur, Bourgogne, Frankrike 580:-

Dessert

Valfri dessert från ovanstående menyer

625:-