Tillträde till lokalen varierar beroende på vår belastning under dagen, har vi haft en stor konferens under dagen vill vi hinna se till att det är rent och fint i lokalen tills ni anländer.

Annars sätter vi inga gränser för hur tidigt ni samt gästerna får anlända.

En bra generell starttid för middag alternativt fördrink är 18.00

Vi har alkoholtillstånd till klockan 01.00 men vi kan även förlänga öppettiden för 3500/h till maximalt klockan 03.00. Det beslutet måste dock tas minst 3 veckor innan då vi måste kontakta Stockholms stad för tillstånd.

Det finns ett parkeringshus 50 meter ifrån oss som har inkörnings möjligheter till 21.00, utkörning är dock öppet dygnet runt.

Ett cirka antal på antalet gäster vill vi ha två veckor innan, detta antal får revideras fram till 48 timmar innan aktuell bokning, (bankdagar)

Vi har i huvudsak fyra stycken ytor/lokaler som vi använder i huset.

Plan 1, läsrummet ligger i anslutning med föreläsningssalen.

Är optimerat för fördrink, kaffe och andra mingelaktiviteter, stort, luftigt och vackert. Här kan man vistats upp till 200 personer. Bokar man en fest har man nästan alltid även tillgång till denna lokal.

Plan 2 Har följande lokaler:

Stora Matsalen: Stora matsalen har en kapacitet på 120 personer, förutsatt att det är raka bord. Önskar man runda bord är max 72p (6 på vardera)

Lilla Matsalen: Ligger i anslutning till Stora Matsalen och har en kapacitet på upp till 30 personer

Af Crelska rummet: Ligger i anslutning till Stora Matsalen och har en kapacitet på upp till 30 personer

Plan 3 Klubbrummet: Klubbrummet kan nyttjas både som konferenslokal och middagslokal och har en kapacitet på 50 personer

Är sällskapet över 120 personer kan man nyttja alla tre lokaler dvs Stora, Lilla och Af Crelska.

Så maxkapaciteten för ett sittande sällskap på samma plan uppgår till 190 personer.

Huset är handikappanpassat, garderobiär finns på plats och lägger ut en ramp som fungerar för rullstolar och rullatorer. Det finns även en hiss som går emellan alla våningsplanen.

Vi arbetar med säsongsbaserade menyer, menyer byts mellan höst, vinter och vår för att största utsträckning se till att det är ekologiskt och närproducerat, se bifogade dokument för att se i vilken stil det går åt.

När det kommer till vin så arbetar vi med två stycken leverantörer och sommelierer som är väl införstådda i våra maträtter. De sätter sen olika vin alternativ till i tre olika prisklasser, priserna börjar runt 405 och sträcker sig upp mot 700:- kronor flaskan.

Man kan givetvis även komma med förslag och riktlinjer, så som land och druvor så skriver vi ihop förslag med hjälp utav våra sommelierer.

Hur mycket går det åt?

En flaska vin motsvarar fem glas

En flaska bubbel motsvarar sex glas

En bra tumregel för en tre-rätters meny är att räkna en halv flaska per person vilket motsvarar ett glas till förrätt, ett till varmrätt, samt en påfyllning till varmrättsvinet

Vill ni ha dans och fest efter middagen går det utmärkt. Dansen efter är oftast i Stora Matsalen, det tar oss cirka 30 minuter att möblera om från middag till dansgolv samt att sätta upp en bar.

Under tiden som man väntar på möblering är ett bra koncept att man tar kaffe och avec en trappar ner, där vi även kan sätta upp en liten bar för att hålla festen i rullning.

Det finns ljud och ljus att hyra utav oss för en kostnad på 2000:-

Högtalarna är ett par utav dB technologies Opera 15 med tillhörande baslåda.

I baren erbjuder vi klassiska drinkar så som Cosmopolitan, Whiskey sour, Gin Tonic osv

Teknik

Vill du visa bilder finns det projektor och duk alternativt en 60 tums TV

Det finns även mikrofon, både mygga samt handhållen som är anpassade för att hålla tal

Du har rätt att avboka en månad innan utan extrakostnad efter det är det en gradvisskala som ser ut som följande:

– Tre veckor innan 50 % utav matkostnaden

– Två veckor innan 75 % utav matkostnaden samt eventuell personalkostnad (om bemanningsföretag har hyrts in kan man inte avboka dessa mer än två veckor innan)

– En vecka innan 100 % utav matkostnaden samt eventuell personalkostnad

Sen kan ni upp till 72 timmar innan dra ner antalet gäster med upp till 5 personer utan extra kostnad

Det antalet som ni får dra av / lägga till gäster ska vara meddelat två veckor innan

Vi erbjuder även mer skräddarsydda måltider efter budget och tema. Presentera budget och vad ni tänkt så kommer vi med förslag!

Alla våra priser är inklusive moms, lokal, personal samt linne ingår i priserna.