Höstmeny
Förrätt
Halstrad kammussla med tryffelpuré, skaldjursbuljong samt friterad jordärtskocka
/ Flaskan
-
Gargalo Godello, Terras Gauda, Spanien 575:-
-
Grüner Veltliner Messwein, Stift Göttweig, Österrike 600:-
-
2023 Jean-Marc Brocard Bourgogne Chardonnay, Bourgogne, Frankrike 600:-
Varmrätt
Hjortrostbiff med stekta kantareller, mandelpotatispuré, rostade rotfrukter samt timjanssky
/ Flaskan
-
Syrah Sélection, Vincent Paris, Rhône 575:-
-
Côte du Rhône Mon Coeur, J-L Chave, Rhône 600:-
-
2023 Brancaia TRE, Toscana, Italien 650:-
Dessert
Champagnesorbét, mandelflarn och färska bär
/ Glaset
-
Moscato d´Asti, Pelissero, Italien 95:- /g
785:-
Förrätt
Skaldjurssoppa med bakad Västerbottenost
/ Flaskan
-
Chardonnay Réserve, Nittnaus, Österrike 700:-
-
Due Bianco, Gianni Tessari, Italien 600:-
-
2024 Jean-Marc Brocard Petit Chablis, Chablis, Frankrike 650:-
Varmrätt
Rödvinsmarinerat ankbröst med potatiskaka, sallad på äpple och Karl-Johansvamp samt rödvinssky
/ Flaskan
-
Barbera Piemonte, Cantina Volpi, Italien 500:-
-
Le Page de Vignelaure Merlot/Cabernet, Frankrike 575:-
-
2023 Laurent Miquel Solas Pinot Noir, Languedoc, Frankrike 600:-
Dessert
Hjortonparfait med kolakaka och punchsirap
/ Glaset
-
2023 Château Tirecul la Gravière Les Pins, Monbazillac, Frankrike 95:-
760:-
Förrätt
Kalvtartar med syrade grönsaker, kapris och dijoncréme smaksatt med dragon
/ Flaskan
-
Beaujolais-Villages, Dufouleur-Fréres, Frankrike 600:-
-
Côte du Rhône Blanc, Domaine Solitude, Frankrike 575:-
Varmrätt
Halstrad gös med bakade färska betor, spenat, parmesan och bryntsmörsås
/ Flaskan
-
Gargalo Godello, Terras Gauda, Spanien 575:-
-
Beaujolais-Villages, Dufouleur-Fréres, Frankrike 600:-
-
2023 Jean-Marc Brocard Bourgogne Chardonnay, Bourgogne, Frankrike 650:-
Dessert
Bakat mandelfyllt äpple med crème anglaise
/ Glaset
-
Exquisite Beerenauslese, Nittnaus, Österrike 100:-
795:-
Förrätt
Sesamsotad tonfisk med lime- och chilimarinerade grönsaker och sojaemulsion
/ Flaskan
-
Scheurebe, Wagner-Stempel, Tyskland 575:-
-
Oltremonte Sauvignon Blanc, Monte Zovo, Italien 700:-
-
2024 Weingut Leitz Leitz Out Riesling Trocken, Rheingau, Tyskland 500:-
Varmrätt
Halstrad röding med kräft- och krondillsbuljong, rostad blomkålscréme samt potatis- och västerbottenterrine
/ Flaskan
-
Weissburgunder, Bürklin-Wolf, Tyskland 650:-
-
Timorasso Dethona, Cantina Volpi, Italien 600:-
-
2023 Laurent Miquel Côte 228 Chardonnay, Languedoc, Frankrike 700:-
Dessert
Chokladmousse med rostade hasselnötter, färska bär och kanderad apelsin
/ Glaset
-
East India Solera Reserva, Bodegas Lustau, Spanien 100:-
780:-
Förrätt
Råraka med kantareller, picklade grönsaker och gräslökscréme
/ Flaskan
-
Weissburgunder, Bürklin-Wolf, Tyskland 650:-
-
Le Grand Noir Viognier, Frankrike 500:-
-
2024 Weingut Leitz Magic Mountain Riesling Trocken, Rheingau, Tyskland 700:-
Varmrätt
Grillad butternutpumpa med jordärtskocksrisotto, rostad romanesco och apelsin- och hasselnötsvinägrette
/ Flaskan
-
Beaujolais-Villages, Dufouleur-Fréres, Frankrike 600:-
-
Le Grand Noir GSM, Frankrike 500:-
-
2022 Talamonti Modà Montepulciano d’Abruzzo, Italien 500:-
Dessert
Valfri dessert från ovanstående menyer
600:-
Höstbuffé
Karl-Johansvamp soppa
Tomatsallad med oliver och kapris
Rostad Blomkålssallad
Linssallad med dijonsenap, dragon och fänkål
Kryddbakad lax med bakade grönsaker och tartarsås
Gubbröra
Kalvrostbiff med rotfrukter, rostad vitlök- och svartpeppar dressing
Sesamstekt kyckling med asiatisk kålsallad
Hembakt bröd med färskostcréme och tapenad
Äppelpaj med vaniljsås