Höstmeny

Förrätt

Halstrad kammussla med tryffelpuré, skaldjursbuljong samt friterad jordärtskocka
/ Flaskan
  • Gargalo Godello, Terras Gauda, Spanien 575:-
  • Grüner Veltliner Messwein, Stift Göttweig, Österrike 600:-
  • 2023 Jean-Marc Brocard Bourgogne Chardonnay, Bourgogne, Frankrike 600:-

Varmrätt

Hjortrostbiff med stekta kantareller, mandelpotatispuré, rostade rotfrukter samt timjanssky
/ Flaskan
  • Syrah Sélection, Vincent Paris, Rhône 575:-
  • Côte du Rhône Mon Coeur, J-L Chave, Rhône 600:-
  • 2023 Brancaia TRE, Toscana, Italien 650:-

Dessert

Champagnesorbét, mandelflarn och färska bär
/ Glaset
  • Moscato d´Asti, Pelissero, Italien 95:- /g

785:-

Förrätt

Skaldjurssoppa med bakad Västerbottenost
/ Flaskan
  • Chardonnay Réserve, Nittnaus, Österrike 700:-
  • Due Bianco, Gianni Tessari, Italien 600:-
  • 2024 Jean-Marc Brocard Petit Chablis, Chablis, Frankrike 650:-

Varmrätt

Rödvinsmarinerat ankbröst med potatiskaka, sallad på äpple och Karl-Johansvamp samt rödvinssky
/ Flaskan
  • Barbera Piemonte, Cantina Volpi, Italien 500:-
  • Le Page de Vignelaure Merlot/Cabernet, Frankrike 575:-
  • 2023 Laurent Miquel Solas Pinot Noir, Languedoc, Frankrike 600:-

Dessert

Hjortonparfait med kolakaka och punchsirap
/ Glaset
  • 2023 Château Tirecul la Gravière Les Pins, Monbazillac, Frankrike 95:-

760:-

Förrätt

Kalvtartar med syrade grönsaker, kapris och dijoncréme smaksatt med dragon
/ Flaskan
  • Beaujolais-Villages, Dufouleur-Fréres, Frankrike 600:-
  • Côte du Rhône Blanc, Domaine Solitude, Frankrike 575:-

Varmrätt

Halstrad gös med bakade färska betor, spenat, parmesan och bryntsmörsås
/ Flaskan
  • Gargalo Godello, Terras Gauda, Spanien 575:-
  • Beaujolais-Villages, Dufouleur-Fréres, Frankrike 600:-
  • 2023 Jean-Marc Brocard Bourgogne Chardonnay, Bourgogne, Frankrike 650:-

Dessert

Bakat mandelfyllt äpple med crème anglaise
/ Glaset
  • Exquisite Beerenauslese, Nittnaus, Österrike 100:-

795:-

Förrätt

Sesamsotad tonfisk med lime- och chilimarinerade grönsaker och sojaemulsion
/ Flaskan
  • Scheurebe, Wagner-Stempel, Tyskland 575:-
  • Oltremonte Sauvignon Blanc, Monte Zovo, Italien 700:-
  • 2024 Weingut Leitz Leitz Out Riesling Trocken, Rheingau, Tyskland 500:-

Varmrätt

Halstrad röding med kräft- och krondillsbuljong, rostad blomkålscréme samt potatis- och västerbottenterrine
/ Flaskan
  • Weissburgunder, Bürklin-Wolf, Tyskland 650:-
  • Timorasso Dethona, Cantina Volpi, Italien 600:-
  • 2023 Laurent Miquel Côte 228 Chardonnay, Languedoc, Frankrike 700:-

Dessert

Chokladmousse med rostade hasselnötter, färska bär och kanderad apelsin
/ Glaset
  • East India Solera Reserva, Bodegas Lustau, Spanien 100:-

780:-

Förrätt

Råraka med kantareller, picklade grönsaker och gräslökscréme
/ Flaskan
  • Weissburgunder, Bürklin-Wolf, Tyskland 650:-
  • Le Grand Noir Viognier, Frankrike 500:-
  • 2024 Weingut Leitz Magic Mountain Riesling Trocken, Rheingau, Tyskland 700:-

Varmrätt

Grillad butternutpumpa med jordärtskocksrisotto, rostad romanesco och apelsin- och hasselnötsvinägrette
/ Flaskan
  • Beaujolais-Villages, Dufouleur-Fréres, Frankrike 600:-
  • Le Grand Noir GSM, Frankrike 500:-
  • 2022 Talamonti Modà Montepulciano d’Abruzzo, Italien 500:-

Dessert

Valfri dessert från ovanstående menyer

600:-

Höstbuffé

Karl-Johansvamp soppa

Tomatsallad med oliver och kapris

Rostad Blomkålssallad

Linssallad med dijonsenap, dragon och fänkål

Kryddbakad lax med bakade grönsaker och tartarsås

Gubbröra

Kalvrostbiff med rotfrukter, rostad vitlök- och svartpeppar dressing

Sesamstekt kyckling med asiatisk kålsallad

Hembakt bröd med färskostcréme och tapenad

Äppelpaj med vaniljsås